Bij AltijdVerf kunt u profiteren van hoge kortingen op alle Beits, Olie en Teer ! Vandaag bestellen voor 16:00 en dan heeft u het de volgende werkdag in huis !

Beits

Wilt u uw houten tuinmeubelen of uw schutting beschermen tegen weersinvloeden? Kies dan voor beits! Beits is perfect voor het reguleren van vocht en is daarom erg geschikt voor ondergronden die iets vochtiger kunnen zijn. De beits zorgt ervoor dat de vocht door de beitslaag naar buiten gaat en dat het vocht hierbij de houtverf onbeschadigd laat. Daarnaast hoeft er geen grondverf aangebracht te worden wanneer u het hout met beits behandeld.  Altijdverf.nl heeft een ruim assortiment aan beits en aan producten die hier op lijken, zoals olie en teer. 

Het is belangrijk om te onthouden dat de beschermende werking na verloop van tijd afneemt en dat het product op den duur opnieuw moet worden behandeld.

Er zijn standaard 2 soorten beits: dekkend en transparant. 

Dekkende beits

Dekkende beitsen vormen een dekkende laag op het hout na het aanbrengen. Hierdoor verdwijnt de houtnerf uit het zicht en creëert men een egaal houtoppervlak. Bij AltijdVerf.nl heeft u keuze uit verschillende kleuren of een transparante hoogglans of zijdeglans beits.

Transparante Beits

trekt daarentegen helemaal in het hout. Er vormt dan ook geen aparte laag op het hout. Hierdoor blijft de houtnerf en daarmee de mooie structuur altijd zichtbaar. Transparante beits heeft daarnaast nog een extra voordeel. Het eindresultaat hangt af van het aantal lagen dat u aanbrengt. Hierdoor kan u het karakter van het hout versterken ofwel een lichtere of juist donkerdere kleur aan het hout zelf geven. U kan er voor kiezen om het hout nog een gewenst kleurtje te geven of voor hoogglans of zijdeglans.

Olie 

Het belangrijkste verschil tussen olie en beits is dat beits over het algemeen beter beschermd, maar dat bij het gebruik van olie de natuurlijke uitstraling beter bewaard blijft. U zal dus iets vaker het hout opnieuw moeten behandelen wanneer u voor olie kiest.

Douglas Beits - Olie

Douglas hout staat bekend om de mooie rozige kleur die het hout van zichzelf heeft. Helaas vergrijst onbehandeld Douglas zeer snel, binnen enkele jaren, terwijl behandeld Douglas hout de prachtige originele kleur nog veel langer houdt. AltijdVerf.nl heeft daarom een speciale categorie voor Douglas beits en olie.

Teervrije coatings

Om het hout een mooie zwarte kleur te geven zijn er milieuvriendelijkere oplossingen dan teer. Teer of koolteer was vroeger het superproduct, maar bleek erg kankerverwekkend te zijn. Daarom is het tegenwoordig verboden om teer te gebruiken en zijn er nu alternatieven. De zwarte teer die in deze categorie staat is geen echte teer, maar een bitumenverf (van aardolie gemaakt).

Hout impregneermiddel

Beits kan met maar ook zonder impregneermiddel worden toegepast. Wanneer hout eerst geïmpregneerd word voordat de beits wordt aangebracht, wordt de duurzaamheid van de beits verhoogt. Daarnaast zorgt het impregneermiddel ervoor dat het hout minder zuigt en kan u minder beits nodig hebben. 

Reinigers

Wanneer u vergrijst hout heeft, kan u er voor kiezen om dit te ontgrijzen met de reinigers die AltijdVerf.nl aanbiedt.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2017 - 2021 AltijdVerf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel