Op zoek naar een geschikte primer of grondverf ? Bij AltijdVerf heeft u keuze uit een uitgebreid assortiment ! Snelle bezorging en scherpe prijzen !

Grondverf

Heeft u een onbehandelde of slechte ondergrond of zitten er veel grove oneffenheden in? Breng dan eerst grondverf of primer aan voordat u de ondergrond gaat afwerken! Grondverf is bedoeld als tussenlaagje tussen de ondergrond en de afwerkverflaag. Grondverf heeft een aantal eigenschappen waardoor de nieuwe verf- of laklaag beter blijft zitten en dat er minder van de nieuwe verf nodig is. Maar wanneer is grondverf dan precies nodig?

Grove oneffenheden

Meestal is het bij een behandelde ondergrond genoeg om de ondergrond licht op te schuren om daarna een mooie nieuwe verflaag aan te brengen. Soms kan het ook zijn dat de ondergrond al zo verslechterd is dat er grove oneffenheden zijn ontstaan. Grondverf vult heel makkelijk oneffenheden op en zorgt zo voor een vlak oppervlak. Hierdoor heeft u veel minder normale verf nodig en gaat het ook nog eens sneller. Dit geld uiteraard ook voor een onbehandelde ondergrond met veel grove oneffenheden.

Zuiging 

Er zijn ondergronden zoals onbehandeld hout, MDF en spaanplaten die een sterke zuiging hebben. Dit houdt in dat de ondergrond verf opzuigt totdat het verzadigd is. Wanneer dit normale verf of lak is, is het eindresultaat een oneffen oppervlak met kwaststrepen erin. Grondverf vult veel beter dan normale verf. Hierdoor is de ondergrond snel verzadigd en creëert u veel makkelijker een gladde ondergrond voor de verf of lak. Hierbij bespaart u ook nog verf.

Hechting 

Als laatste dient grondverf als hechtingslaag tussen gladde oppervlakken als metaal en kunststof en de uiteindelijke verflaag. Normale verf zou namelijk door de gladheid er simpelweg van afglijden. De grondverf houdt dit tegen en zorgt ervoor dat de verf alsnog goed hecht aan het gladde oppervlak.

Wanneer er over een bestaande verflaag geverfd wordt is het belangrijk om te bepalen wat voor soort verf de bestaande verflaag is, alkyd of op waterbasis. Het is meestal wenselijk om met dezelfde soort verf over de bestaande laag te verven. Wanneer er liever met een andere soort verf geverfd wordt, breng dan eerst een primer van dezelfde soort als de bestaande laag aan. 

Grondverf alkyd

Deze primer is met terpentine verdunbaar, is makkelijk te verwerken en is krasvast en bestand tegen huidvet. Het nadeel is dat het stinkt en het daarom niet zo fijn is om binnen aan te brengen. Daarnaast kan het vergelen in ruimtes waar niet veel licht bij komt.

Grondverf acryl

Deze verf is op waterbasis. Hierdoor stinkt het bijna niet en is het beter voor het milieu. Het vergeelt niet en droogt ook nog eens snel. Hierdoor kan u op een dag meerdere lagen aanbrengen. Het nadeel hiervan is dat foutjes erg lastig te herstellen zijn. 

Snelgrond

Deze sneldrogende grondverven of rapid primers zijn ideaal voor buiten. Doordat het zo snel droogt kunnen er meerdere lagen per dag aangebracht worden. De primer is het best te verwerken tussen de 0°C en de 25°C.

Multiprimer, metaalprimer en houten vloer

Deze primer is voor meerdere ondergronden geschikt. Hiernaast hebben we bij AltijdVerf.nl nog primers voor specifiek metalen ondergronden en houten vloeren.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2017 - 2022 AltijdVerf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel